Makers van ‘Thuis’ moeten drastische verandering doorvoeren: “We kunnen niet anders”
Makers van ‘Thuis’ moeten drastische verandering doorvoeren: “We kunnen niet anders”
Foto: VRT/Thuis

De makers van ‘Thuis’ hebben noodgedwongen enkele ingrepen moeten doen. Hoofdinspecteur Tim en zijn assistente Lexy beschikken niet langer over een écht politiekantoor. Dat schrijft TV Familie.

In ‘Thuis’ hebben hoofdinspecteur Tim en zijn rechterhand Lexy al serieus wat overuren geklopt de voorbije weken. De twee moesten een moord en een verkrachting onderzoeken. Het duo rekende twee hoofdverdachten in: Jasper en Adil. De scènes en de verhoren werden opgenomen in een kantoor achter de tv-studio’s, waar medewerkers van ‘Thuis’ doorgaans hun papierwerk afhandelen. En dat is een groot verschil met hoe dat tot voor kort altijd ging...

“Voordien konden we hiervoor op een écht politiecommissariaat terecht”, zegt ‘Thuis’-producer Hans Roggen in TV Familie. “Die beelden kwamen dan heel realistisch over, zonder dat we iets aan de aankleding van die ruimte moesten veranderen. Maar de veiligheidsvoorschriften bij de politiediensten zijn veranderd... Tv-camera’s op commissariaten, dat is niet meer zo evident.” Een ingreep die best begrijpelijk is, vindt de ‘Thuis’-producer. Want: “Die politiemedewerkers moesten door ons hun bureau telkens enkele uren missen”, zegt Hans Roggen in het weekblad.

Dus, nu worden ‘Thuis’-scènes die zich op een politiecommissariaat afspelen in een lokaal vlak achter de ‘Thuis’-studio’s opgenomen. De inrichting is erg sober, maar dat kan op zich geen kwaad. Voor een lokaal waar de politie mensen verhoort, mag dat wel. “En voor andere scènes die op een politiekantoor plaatsvinden is het niet erg dat de kijkers zien dat het ‘maar’ een gewone administratieve ruimte is”, zegt ‘Thuis’-producer Roggen. “Want een kantoor is een kantoor.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.