Enorme domper voor Maarten Bosmans na voetamputatie
COS
Enorme domper voor Maarten Bosmans na voetamputatie
Foto: Photonews

In Theater Elckerlyc in Antwerpen is zopas de musical 'Zo mooi, zo blond' in première gegaan. Ook Maarten Bosmans heeft een rol in het stuk.

Maarten Bosmans verbleef in Tsjechië, de thuishaven van zijn partner, toen hij een ontsteking aan zijn teen kreeg. Nadat medicatie niet werkte, moest Maarten in het ziekenhuis worden opgenomen. Daar was het verdict hard: zijn teen moest worden geamputeerd.

Een bloedinfectie had niet alleen de teen, maar ook de voet van de acteur aangetast. Deze zomer moest Maartens linkervoorvoet worden geamputeerd. Er volgde een intensieve revalidatie. Maarten had gehoopt al verder te staan in het revalidatieproces.

In 'Zo mooi, zo blond' verschijnt Maarten tot zijn eigen teleurstelling in een rolstoel. Toen Maarten nog in het ziekenhuis lag, belde hij de regisseur op. "Hij zei: 'Wat er ook gebeurt, jij zal deze rol spelen! Desnoods zetten we je in een rolstoel.'", vertelt Maarten in Dag Allemaal.

"In die rolstoel op het podium, allemaal goed en wel, maar het was moeilijk. Alsof ik niet kon zijn wie ik wilde zijn. Als de fysieke acteur die ik ben, voelde ik mij echt beperkt. Ik dacht: 'Wat kan ik nog?' Maar dat gevoel is intussen weg, ik heb vrede genomen met de situatie", aldus Maarten.

Meer nieuws

Meer nieuws

.