Enorm emotioneel voor Metejoor: "Met de krop in de keel"
COS
Enorm emotioneel voor Metejoor: "Met de krop in de keel"
Foto: VTM

Metejoor bracht onlangs zijn tweede plaat uit. Op 'Joris' laat de zanger zich van zijn meest gevoelige en kwetsbare kant zien.

In 'Eigen schuld' zingt Metejoor over zijn recente liefdesbreuk met Britt. Na vijf jaar besloten ze uit elkaar te gaan. Ook 'Stapelbed' heeft een emotionele waarde voor Joris Van Rossem, zoals de zanger echt heet.

Zeven jaar geleden stapte Tim, een goede vriend van Joris, uit het leven. 'Stapelbed' is een eerbetoon aan hem. "Vroeger gingen we vaak met een groep vrienden op weekend en ik herinner me nog dat we hem in Londen eens kwijt waren", vertelt de zanger in Story.

"Terug in onze hotelkamer bleek dat hij boven mij in het stapelbed rustig wat pintjes lag te drinken. Zijn dood heeft ook iets moois teweeggebracht: de stoere macho's waren plots softies maar we voelen ons vooral meer dan ooit verbonden met elkaar."

Tijdens Tims begrafenis deed Joris een belofte. "Tim was een grote fan van het Nederlandstalige lied. Aan zijn kist heb ik gefluisterd dat ik ooit een liedje voor hem zou schrijven en het nadien zou zingen in het Sportpaleis. Volgende maand zal ik 'Stapelbed' daar live brengen. Met de krop in de keel, dat weet ik nu al", aldus Metejoor.

Meer nieuws

Meer nieuws

.