Gustaph ziet jaar na Eurovision Songfestival opmerkelijke gelijkenis met Willy Sommers
WVDS
Gustaph ziet jaar na Eurovision Songfestival opmerkelijke gelijkenis met Willy Sommers
Foto: VTM

Zanger Gustaph zette vorig jaar voor ons land een prachtprestatie neer op het Eurovision Songfestival en plukt daar nog steeds de vruchten van.

Iets wat misschien nog niet iedereen weet, maar in 2006 zong Gustaph de backings in van ‘Laat de zon in je hart’ van Willy Sommers.

Voor Gustaph was dat toen gewoon werk in de studio: “Het was die dag gewoon één van de vele liedjes die we in de studio opnamen.”

Dat is zijn levenselixer, Gustaph over Vlaamse zanger Willy Sommers

“Ik heb ontzettend veel respect voor Willy Sommers. Zijn agenda puilt uit. Maar ik denk dat optreden zijn levenselixer is. Van feestzaal naar podia hossen houdt hem jong”, vertelt Gustaph bij Tv-Familie.

Dat Gustaph niet zonder muziek, zijn hoed en een podium kan, is duidelijk. Ook daar ziet hij een gelijkenis in met de immens populaire Willy Sommers.

“Net als Willy Sommers ben ik gemáákt voor het podium. Of dat nu een kleine spiegeltent is of een groot Sportpaleis: optreden is elke keer weer kicken.” Gustaph blikt al even vooruit in de verre, verre toekomst.

“Dus zelfs als ik ooit in een rusthuis beland, zal ik, als ik nog een microfoon kan vasthouden én er nog iets van klank uit mijn keel komt, waarschijnlijk willen blijven zingen", aldus Gustaph.

Meer nieuws

Meer nieuws

.