Hugo Sigal komt terug op laatste momenten met Nicole: “Gaf de doorslag om haar te leven te beëindigen"
PMN
Hugo Sigal komt terug op laatste momenten met Nicole: “Gaf de doorslag om haar te leven te beëindigen"
Foto: Photonews

Hugo Sigal brengt een boek uit. In het boek vertelt hij over de dood van zijn echtgenote Nicole. Iets waar de zanger het nog steeds erg moeilijk mee heeft.

Nicole kwam om het leven na een val van de trap. Ze had ook alzheimer. “Het enige voordeel van die val is dat ik ze niet heb moeten zien aftakelen”, zegt Hugo daarover in ‘De Tafel van Gert’.

“Het was een stomme val. We waren ‘s avonds gaan eten en Nicole was het zotteke aan het uithangen. Ze stond achter mij op de trap, toen ze plots viel. Ik heb haar schedel horen breken.”

“Ik ben toen beginnen te roepen want ik was helemaal weg. Er kwam bloed uit haar mond. Ik heb haar op haar zij gelegd en dan de hulpdiensten gebeld. Ze waren, denk ik, binnen de vijf minuten ter plaatse.”

De politie deed Hugo wel schrikken. “Ze vonden het een verdacht overlijden”, legt hij verder uit. “Toen ik in het ziekenhuis was, kwam de politie mij zeggen dat ze geloofden dat het een ongeluk was.”

Hugo en Nicole hadden afgesproken dat ze niet aan 'pries' wilden hangen

In het ziekenhuis maakte men een scan. De professor had toen geen goed nieuws. “Ze konden haar nog opereren, maar Nicole zou niet meer kunnen spreken, niet meer bewegen. Het enige wat ze zou kunnen doen is liggen.”

“Nicole en ik hadden onderling afgesproken dat als er iets gebeurde, we niet aan een pries wilden hangen. Ik heb toen beslist over het leven en de dood van Nicole. Ik denk dat het de juiste beslissing geweest is.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.