Kathleen Aerts kan het nog altijd moeilijk geloven: "Da's toch onwaarschijnlijk!"
COS
Kathleen Aerts kan het nog altijd moeilijk geloven: "Da's toch onwaarschijnlijk!"
Foto: VTM

K3 viert dit jaar feest. De groep bestaat al 25 jaar. In 1998 zag K3 het levenslicht met Karen Damen, Kristel Verbeke en Kathleen Aerts.

De start van K3 liep niet van een leien dakje. De 'Eurosong'-deelname van de groep draaide op een flop uit. Of daar leek het toch op. Niet veel later kregen Karen Damen, Kristel Verbeke en Kathleen Aerts te horen dat ze met 'Heyah Mama' op nummer 1 stonden.

"Ik zal het nooit vergeten, we waren in de auto aan het rijden, we kwamen net van een optreden op de zeedijk", vertelt Kathleen bij Shownieuws. "We hebben alle ramen naar beneden gedaan en heel luid 'Mambo nr. 5' gedraaid en dat met z'n allen beginnen zingen."

"Toen we op nummer 1 stonden zijn we eigenlijk op een sneltrein gesprongen die niet meer gestopt is. Wij deden 350 optredens per jaar, we leefden eigenlijk meer in hotels en vanuit de auto. Het ging allemaal zo snel", blikt de originele blonde terug.

"Ik heb eigenlijk nooit beseft wat een impact wij hebben gehad op heel veel mensen hun kindertijd. Die kinderen zijn ondertussen allemaal volwassenen en hebben misschien zelf kinderen. Die willen nog altijd op de foto. Dan denk ik: man, 25 jaar later zitten wij nog altijd in de mensen hun hart. Da's toch onwaarschijnlijk!"

Meer nieuws

Meer nieuws

.