Margriet Hermans windt er geen doekjes om: "Heeft bij 'Zomerhit' een voordeel"
COS
Margriet Hermans windt er geen doekjes om: "Heeft bij 'Zomerhit' een voordeel"
Foto: VRT

Zaterdag 19 augustus is Blankenberge de place to be voor muziekliefhebbers. De ontknoping van 'Zomerhit' vindt er plaats.

De afgelopen weken zagen we de twintig genomineerden van 'Zomerhit' aan het werk. Er werd massaal gestemd en zondag werden de tien finalisten van dit jaar bekend gemaakt. Aaron Blommaert, Bart Kaëll, Berre, Camille, Gustaph, Maksim, Metejoor, Niels Destadsbader & Kenny B, Pommelien Thijs en The Starlings & Ozark Henry maken nog kans op de trofee.

Vorig jaar was het Margriet Hermans die met de overwinning aan de haal ging. Haar 'Lekker Blijven Hangen', de 'Liefde Voor Muziek'-cover van 2 Fabiola's 'She's After My Piano', bleef ook het meeste hangen bij de fans. Tot haar grote verrassing werd Margriet tot winnares van de muziekwedstrijd uitgeroepen.

Margriet geeft toe dat de oudere luisteraars haar vorig jaar aan de overwinning hebben geholpen. "Op dat vlak denk ik dat Bart een voordeel heeft", zegt Margriet in Dag Allemaal. Bart heeft - net als Margriet vorig jaar - wel stevige concurrentie van Pommelien Thijs.

"Ik gun hen allebei de overwinning. Pommelien verdient het even hard als Bart." Een voorkeur heeft Margriet niet. "Dat de beste moge winnen", zegt de zangeres. Wie 'Zomerhit' wint, komen we zaterdag 19 augustus te weten op VRT 1 en op Radio2.

Meer nieuws

Meer nieuws

.