Pommelien Thijs verrast iedereen met een nieuwe song: "Breng het alsjeblieft uit"
LHX
Pommelien Thijs verrast iedereen met een nieuwe song: "Breng het alsjeblieft uit"
Foto: VRT 1

In het VRT-programma 'Niks te zien' gaat de slechtziende Karl Meesters op reis met enkele muzikanten. In de derde aflevering trekt hij met Pommelien Thijs naar Marokko.

Samen met Karl ontdekt Pommelien Thijs het Marokkaanse Chefchaouen. Daar maken ze kennis met het oudste snaarinstrument uit de Arabische geschiedenis, ontdekken ze de klank van Marokkaanse girlpower en leren ze hun eigen tapijt weven met behulp van een blinde wever.

Net als de andere afleveringen van 'Niks te zien' wordt hun reis afgesloten met een nummer dat tijdens de reis werd gemaakt, geïnspireerd door wat ze hebben meegemaakt. Pommelien Thijs brengt het alleen, met behulp van een loopstation.

Een officiële single is het niet, maar het resultaat wordt op zoveel enthousiasme onthaald dat het dat misschien wel eens zou kunnen worden. "Mooi programma, maar toen dat lied begon... kippenvel. Echt prachtig", wordt er gereageerd op sociale media. 

"Wauw, wat een prachtig nummer", klinkt het ook. "Zo prachtig, zo puur en breekbaar." "Hiervan krijg ik tranen in de ogen." "Hier word ik stil van."

Pommeliens fans hebben dan ook een duidelijke boodschap voor haar. "Ik hoop dat dit snel uitkomt", luidt die. "Alsjeblieft, ik smeek je, breng het uit." "Breng dat alsjeblieft uit, Pommelien."

Meer nieuws

Meer nieuws

.