VRT-weervrouw Jacotte Brokken enorm scherp voor Metejoor: "Dat doe je niet"
COS
VRT-weervrouw Jacotte Brokken enorm scherp voor Metejoor: "Dat doe je niet"
Foto: VTM

Jacotte Brokken is sinds april de nieuwe weervrouw van VRT. Na het pensioen van Frank Deboosere versterkt ze het team van Sabine Hagedoren en Bram Verbruggen.

Deze week is Jacotte Brokken te gast in de MNM-podcast '22 Minuten Stomme Vragen'. Ze krijgt er onder meer de vraag wat haar favoriete seizoen is. Dat blijkt de lente te zijn. Robin Keyaert vraagt zich af of de weervrouw ook een favoriete song over de lente heeft.

"Zijn er songs over de lente? Ja, zo 'daar is de lente, daar is de zon'. Maar dat is zo...", begint Jacotte. "Je hebt ook 'De tandartsassistente'. Je hebt 'Laat ons een bloem' van Metejoor", stelt Robin voor. "Oh, fuck off. Nee", klinkt het meteen bijzonder scherp.

"Metejoor is een sympathieke gast. Maar die cover... Oh, sorry. Nee, ik zet die altijd af. Dus soms ook als die op MNM komt. Ik zet het af, hè. Ik zap naar een andere zender", geeft Jacotte toe. "Dat origineel is zo goed. En dat origineel is in drie, dat is een wals. En Metejoor heeft daar een nummer in vier van gemaakt. Dat doe je niet."

Jacotte blijkt te zijn beïnvloed door haar partner. "Ik heb een man die muzikaal is. Wat ik nu zeg, is eigenlijk wat hij zegt. Maar hij zegt dat zo vaak dat dat nu ook mijn mening geworden is. Van een wals maak je geen nummer in vier", besluit ze.

Misschien vindt Jacotte straks wel een nieuw nummer van Metejoor dat haar wel kan bekoren. De zanger kondigde zopas aan dat zijn tweede album 'Joris' vanaf 29 september beschikbaar is.

Meer nieuws

Meer nieuws

.