Wow! Bart Peeters krijgt plots ongelofelijk nieuws te horen
LHX
Wow! Bart Peeters krijgt plots ongelofelijk nieuws te horen

Op 24 januari vindt de uitreiking van de MIA's plaats. Ook Bart Peeters zal van de partij zijn.

Sinds kort zijn de nominaties voor de MIA's, de belangrijkste Vlaamse muziekprijzen, bekend. Pommelien Thijs komt nú al uit de bus als winnaar: ze is genomineerd voor maar liefst 9 prijzen.

Haar voornaamste concurrent is Brihang, die zes nominaties in de wacht sleepte. Daarnaast zijn ook onder meer Coely en Metejoor genomineerd.

Sinds 2012 wordt er ook elk jaar een Lifetime Achievement Award uitgereikt. Dit jaar gaat die naar Bart Peeters. Dat maakte de VRT, die de MIA's organiseert, vrijdagochtend bekend.

Bart krijgt de award na een indrukwekkende carrière van maar liefst vijftig jaar. In de jaren tachtig brak hij nog internationaal door met The Radios. Met die band maakte hij onder meer de hits 'I'm Into Folk' en 'She Goes Nana'.

Vervolgens speelde hij een tiental jaar drums bij The Clement Peerens Explosition, waarna hij zich meer en meer als zanger ontpopte. In 2000 bracht hij zijn eerste soloalbum uit. Inmiddels zijn het er niet minder dan elf.

Momenteel is Bart 64 jaar oud. Eind 2024 viert hij zijn 65ste verjaardag met een concertreeks in de Lotto Arena. Dat doet hij, naar goede gewoonte, samen met zijn vast begeleidingsgroep De ideale mannen.

Met zijn Lifetime Achievement Award is hij uiteraard ontzettend blij. "Had ik vroeger zelf een brief naar 'De droomfabriek' mogen schrijven, dan had daarin gestaan: 'Mag ik later aub een Vlaamse singer-songwriter worden?'", reageert hij.

"Die droom is uitgekomen, met nu zelfs de hoogste blijk van waardering tot gevolg. Ik ben de sector, het publiek en al mijn medemuzikanten heel dankbaar."

Meer nieuws

Meer nieuws

.