Zanger Johan Verminnen merkt verandering op door gezondheidsproblemen: “Nieuw voor mij”
WVDS
Zanger Johan Verminnen merkt verandering op door gezondheidsproblemen: “Nieuw voor mij”
Foto: Photonews

Zanger en liedjesschrijver Johan Verminnen voelt aan alles dat hij op 73-jarige leeftijd aan zijn laatste levensfase bezig is. Het is confronterend voor hem om ouder te worden.

Johan Verminnen groeide op in een warm nest, maar vertrok op 18-jarige leeftijd om zijn eigen artistieke pad te volgen. Van de vijf broers en zussen waarmee hij opgroeide, leeft er nog één broer, die in Duitsland woont.

Johan Verminnen moet bekennen dat hij momenteel totaal anders in het leven staat

De zanger, die overal herkend wordt door zijn unieke stemgeluid, accepteert momenteel dat hij ouder is geworden, maar dat is niet makkelijk. “Mijn lijf kraakt langs alle kanten”, vertelt hij. Ook heeft hij een vorm van diabetes en hij heeft een stok nodig om mee te wandelen.

“Ik ben zeer kwetsbaar geworden en ik weet dat. Op alle gebieden, zowel fysiek als geestelijk. En dat is nieuw. Ik was altijd gevoelig, maar niet kwetsbaar zoals nu”, geeft de zanger toe in Dag Allemaal.

Maar het is niet allemaal kommer en kwel dankzij de kinderen van zijn dochter Pauline. “Mijn twee kleinkinderen. Dat is… heel speciaal. Zij hebben nog wat ik verloren ben: onschuld, onbevangenheid, spontaniteit.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.