Zo ontzettend droevig voor Gustaph: "We moesten haar vandaag begraven"
COS
Zo ontzettend droevig voor Gustaph: "We moesten haar vandaag begraven"
Foto: VRT - Roen Lommelen

In mei vertegenwoordigde Gustaph de Belgische driekleur op het Eurovisiesongfestival. Met 'Because Of You' bezorgde Gustaph ons land een zevende plaats.

De meningen waren eerst nog verdeeld over 'Because Of You' na Gustaphs overwinning bij 'Eurosong'. Ook bij aankomst in Liverpool hing het nummer achteraan in de peilingen. Gustaph, wiens echte naam Stef Caers is, kon met zijn performance echter meteen overtuigen en bleef maar stijgen bij de bookmakers.

Ook in België groeide de steun aanzienlijk na 'Eurosong'. Het nummer wordt meegebruld door elk publiek en probeer maar eens stil te zitten. Het is dan ook geen verrassing dat 'Because Of You' dit jaar kansmaakt op de 'Zomerhit'-trofee.

Net als veel van zijn collega's passeerde Gustaph onlangs bij 'Zomerhit Confessions', waar hij een heleboel prangende vragen van Siska Schoeters beantwoordde. Op de vraag 'Van wie kreeg je laatst een berichtje en wat was het?' blijkt het antwoord erg somber te zijn.

"Mijn tante is helaas overleden. En we moesten haar vandaag helaas ook begraven", vertelt de zanger. "Ik heb van Amelie, mijn manager, nog een berichtje gekregen juist voor het begon: 'Heel veel sterkte vandaag, ik denk aan jou.' Dus dat was heel lief."

"Ik ben opgegroeid in Rotselaar. We kwamen, zoals veel Vlaamse familie, zondag samen bij de bomma. Taart eten en naar iets op VRT kijken samen. Die is dus vooral met mijn jeugd heel erg verbonden geweest. Tante Lucienne, een heel lieve was het.

Meer nieuws

Meer nieuws

.