Zo heftig: Leontine doet pijnlijke onthulling over scheiding van Marco Borsato
LHX
Zo heftig: Leontine doet pijnlijke onthulling over scheiding van Marco Borsato
Foto: Instagram @borsato

Jarenlang waren Leontine Ruiters en Marco Borsato een gelukkig koppel. De scheiding was voor hen dan ook erg zwaar.

"Ik moest echt voor mezelf kiezen, maar dat wil niet zeggen dat er geen verdriet is op het moment dat je gaat scheiden", vertelt Leontine Ruiters in 'Open kaart' op YouTube.

Het duurde daarom even voor ze weer begon te daten, maar toen die nieuwe relatie na drie maanden alweer voorbij was, kreeg ze een enorme terugval. "Ik heb me de eerste twee jaar na de scheiding best wel fijn gevoeld, maar het echte verwerken en het echte besef dat je geen gezin meer bent, hakte er toen heel erg in."

Ze kwam toen, twee winters geleden, terecht in een depressie, onthult ze. Daar schrok ze enorm van. "Echt depressieve gevoelens, van 'als het nu over is, is het wel goed', dat had ik nog nooit gehad."

Ze kampte bovendien met angstaanvallen. "Ik zou op vakantie gaan, maar ik dacht: ik ga het vliegtuig niet in. No way, ik raakte niet eens mijn slaapkamer uit. Dus heb ik dat allemaal afgezegd."

Ze kwam amper buiten. Zelfs naar de supermarkt gaan was vaak al te veel gevraagd. "Ik schrok al van mezelf als ik in de spiegel keek. Ik zag enkel een lege huls, geen sprankeling in mijn ogen. Ik vond het heel lastig voor mijn kinderen dat ze me zo zagen."

Inmiddels gaat het gelukkig een stuk beter met haar. Dat is dankzij therapie en medicijnen, maar ook dankzij haar familie, vrienden en kinderen, die steeds voor haar klaarstonden. Daarvoor voelt ze nog steeds veel dankbaarheid.

Meer nieuws

Meer nieuws

.