Eddy Planckaert heeft groot nieuws over het kasteel in Frankrijk: “Tegen dan hoop ik dat het klaar is"
PMN
Eddy Planckaert heeft groot nieuws over het kasteel in Frankrijk: “Tegen dan hoop ik dat het klaar is"
Foto: Eén

Enkele jaren geleden kocht de familie Planckaert een uitgebrand kasteel in Frankrijk. De familie is het sindsdien aan het renoveren. Eddy Planckaert heeft nu meer nieuws hierover.

Eddy Planckaert wil graag in Frankrijk bij het kasteel gaan wonen. De familie heeft ook een besluit genomen over hun kasteel. “We willen het kasteel graag zeker voor 70 procent als hotel inrichten,” licht Eddy toe in Primo.

Dat gaat niet zomaar. Je moet daarvoor toestemming krijgen. “Daarvoor zijn heel wat vergunningen nodig. We moeten nu praten met overheden; dat gaat hier in Frankrijk niet zoals in België. Tegen 1 september verwachten we dat die vergunningen afgeleverd kunnen worden.”

Eddy Planckaert hoopt dat het kasteel in Frankrijk volgend jaar na de zomervakantie klaar zal zijn

Als die vergunningen er zijn, kan de familie in principe starten met het aanbieden van hotelkamers in het kasteel. Dat zal uiteraard nog niet lukken, want tegen die tijd is het kasteel nog niet klaar.

De renovatiewerken aan het kasteel gaan wel een laatste fase in. “Als die vergunningen er zijn, gaan we een maand of zes stevig doortrekken,” vertelt Eddy. “Ik hoop dat we tegen volgend jaar na de zomervakantie klaar zijn. Of zo goed als, denk ik toch.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.