Ella Leyers heeft ongemakkelijke boodschap voor ons allemaal
LHX
Ella Leyers heeft ongemakkelijke boodschap voor ons allemaal
Foto: VRT MAX

Al enkele dagen ligt Rafah in Gaza onder vuur. Onschuldige burgers worden er afgeslacht door het Israëlische leger, en dat brengt heel wat verontwaardiging teweeg. Ook bij Ella Leyers.

De AI-foto met de woorden 'All eyes on Rafah' ging de afgelopen dagen viraal op Instagram. Al bijna 45 miljoen mensen hebben hem gedeeld om hun solidariteit met Palestina uit te drukken.

Ook Ella Leyers is het opgevallen. "Ik zie heel veel mensen de 'All eyes on Rafah'-visual posten. En da's heel mooi!", schrijft ze in haar Instagramverhaal.

Toch beseft ze maar al te goed dat die plotse hype het Palestijnse volk niet zomaar zal redden. "Er kan meer, hé. Dat mogen we niet vergeten", vindt ze. 

"Het AI-beeld communiceert niets! Als je je activisme wil beperken tot sociale media, post dan op zijn minst iets met informatie of beelden van wat er daadwerkelijk gebeurt", staat er te lezen in een post die Ella deelt.

"Ik wil mensen met goede bedoelingen niet neersabelen", verduidelijkt ze. "Maar je kan ook meer doen." Daarom spoort ze al haar volgers aan om een donatie te doen aan Unicef. "Zelfs allemaal 1 euro goes a long way", weet ze.

Meer nieuws

Meer nieuws

.