Marijn Devalck en Herman Verbruggen doen verbazende onthulling over 'FC De Kampioenen'
COS
Marijn Devalck en Herman Verbruggen doen verbazende onthulling over 'FC De Kampioenen'
Foto: VRT

Fans van 'FC De Kampioenen' zijn komend weekend op het Rijvers Festival op de juiste plaats. Verschillende personages maken er hun opwachting.

Dat 'FC De Kampioenen' meer dan dertig jaar na de start van de uitzendingen nog steeds immens populair is, hoeven we niemand te vertellen. De heruitzendingen van het programma zijn een begrip op zich geworden en worden elk jaar dagelijks nog door honderdduizenden mensen bekeken.

De acteurs uit de populaire reeks kruipen met veel plezier af en toe nog eens in de huid van hun personages. Dat deden ze de afgelopen jaren voor films en tv-specials, maar ook voor actes de présence en zelfs een dj-set

Op de planning van het Rijvers Festival staat een meet & greet met twee graag geziene personages: Boma (Marijn Devalck) en Carmen (Loes Van den Heuvel). Marcske (Herman Verbruggen) kruipt zondag dan weer achter de draaitafels.

Met de extra inkomsten kan ik het succes een beetje verzilveren.

Het idee van de dj-set ontstond vorig jaar bij Radio2. In overled met de VRT besloot Herman Verbruggen om ermee op de baan te gaan. Belangrijke kanttekening: daar staat een vergoeding aan de VRT tegenover.

De openbare omroep krijgt een percentage van de inkomsten. "Logisch, want zij blijven de eigenaar van de reeks", zegt Herman in Het Laatste Nieuws. In Hermans ogen krijgt de VRT "een correct bedrag". Over hoeveel percent het juist gaat wil hij niet kwijt.

"Het lijkt misschien vreemd dat ik de VRT moet betalen voor het gebruik van m’n personage, maar ik snap het wel", zegt Marijn die wel vaker optreedt als Boma. "Met de extra inkomsten kan ik het succes een beetje verzilveren. Rijk zijn we namelijk niet geworden van 'FC De Kampioenen'. Onze maandwedde bleef al die jaren dezelfde, ook al werd de reeks steeds populairder."

Meer nieuws

Meer nieuws

.