Niet simpel voor Siska Schoeters sinds relatiebreuk: "Heel zwaar"
LHX
Niet simpel voor Siska Schoeters sinds relatiebreuk: "Heel zwaar"
Foto: VRT

Na veertien jaar lief en leed te hebben gedeeld, gingen Siska Schoeters en Tomas De Soete in 2021 uit elkaar. Sindsdien is haar leven hard veranderd.

Siska Schoeters en Tomas De Soete hebben samen twee kinderen. Lucien is 13 jaar, Minnie is er 7. Wanneer zij bij Siska zijn, staat ze er alleen voor, en dat kan best zwaar zijn.

Haar job is namelijk erg onregelmatig. Bij de productie van 'Goed gespeeld!' kon ze gelukkig haar draaidagen plannen op de dagen dat de kinderen bij Tomas waren. Toch betekent dat niet dat het een makkelijke periode was.

"Ik ben tien dagen aan een stuk alleen verantwoordelijk voor mijn kinderen, dat is heel zwaar", vertelt ze in de podcast 'Als de muren konden praten'. "Mensen die dat alleen doen, snappen dat."

In de vier dagen dat de kinderen bij Tomas zijn, kan ze normaal even bekomen en haar huis opruimen, maar dat kon toen niet. "Ik ben elke keer vier dagen gaan draaien, van 's morgens tot 's avonds. Ze kwamen dan op zondagavond terug bij mij, en dan begon ik weer aan tien dagen. Dat is wel pittig."

"Je kan ook niet anders", beseft ze. "Ik kies daarvoor, hé, om zoveel mogelijk bij mijn kinderen te zijn en om ze amper in de opvang te laten. Dus ik moet er ook niet over zagen."

Meer nieuws

Meer nieuws

.