Siska Schoeters moedigt haar dochter aan: “Dat zeg ik haar vaak”
WVDS
Siska Schoeters moedigt haar dochter aan: “Dat zeg ik haar vaak”
Foto: VRT1

Presentatrice Siska Schoeters heeft altijd haar hart op de tong. Ze vindt ook dat iedereen zich goed in zijn vel moet voelen en dat schoonheid niet in een ideaalbeeld kan worden gegoten.

“Ik heb steeds meer het gevoel: de 'norm' moet weg", vertelt Siska Schoeters over het ideale schoonheidsbeeld, op Radio 2 aan Ruben Van Gucht. “Het heeft eerder te maken met hoe je opstaat en hoe je je dan voelt.”

“Hoe langer, hoe meer kan ik gewoon over mezelf denken: ‘ik ben een beetje zachter dan andere mensen’.” Ook voor haar dochter wil Siska de nadruk leggen op een positieve levenshouding en zelfliefde.

“Ik heb van mijn schoonzus geleerd om in het bijzijn van mijn dochter, terwijl we bijvoorbeeld samen voor de spiegel onze tanden poetsen, niet te zeggen: 'Amai, ik zie er moe uit’. Maar dat ze me gewoon ook een keer tegen mezelf hoort zeggen: amai, ik zie er goed uit vandaag.”

Op die manier wil Siska dat haar dochter inziet dat het belangrijk is om jezelf graag te zien. “Ik zeg haar ook vaak: jij bent ook zacht, sterk, slim en grappig. Schoonheid gaat over het gehele pakket.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.