Tom Waes doet spectaculaire aankoop: "Meer dan een miljoen euro"
LHX
Tom Waes doet spectaculaire aankoop: "Meer dan een miljoen euro"
Foto: Photonews

Tom Waes maakt 'Reizen Waes' elk jaar met heel veel plezier, maar toch is er iets dat hem dwarszit. Het feit dat hij telkens overal naartoe moet vliegen, is namelijk niet bepaald ecologisch.

Al een hele tijd speelde Tom Waes met het idee om een zeilboot te kopen. Het zou de ecologische voetafdruk 'Reizen Waes'-avonturen aanzienlijk verkleinen.

Nu is het zover. Maandag was hij in Düsseldorf om een contract te tekenen voor de bouw van een zeiljacht. Dat meldt Het Nieuwsblad. Het gaat om een Bestevaer 53, een zestien meter lang gevaarte.

Dat schip dient niet voor privé-uitjes, maar om allerlei programma's voor de VRT en NPO te maken. "We kunnen er een ecologisch verhaal mee vertellen, we kunnen Belgische ontdekkingsreizigers in hun voetsporen volgen, noem maar op. 'Zeilen Waes' is een optie, maar zelfs dat is nog niet zeker", vertelt Tom.

Het is Toms initiatief en het is ook hij die alles betaalt. "Ik verdien goed de kost, dit is mijn manier om iets terug te doen", zegt hij.

Hoeveel zijn aankoop precies kost, wil hij niet kwijt. Eddy Liekens van zeilnieuwssite clubracer.be kan er wél een getal op plakken. "Voor een Bestevaer 53 zit je zeker boven het miljoen euro."

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Tom Waes (@tomwaes)

Meer nieuws

Meer nieuws

.