Weervrouw Jacotte Brokken praat over heel verrassende carrièreswitch bij de VRT
PMN
Weervrouw Jacotte Brokken praat over heel verrassende carrièreswitch bij de VRT
Foto: VRT 1

Jacotte Brokken is intussen een vertrouwd gezicht geworden. Ze is de opvolgster van Frank Deboosere bij de weerdienst van de VRT.

Jacotte heeft intussen wel haar draai gevonden tijdens het weerbericht. Al denkt ze ook wel na over een verrassende carrièreswitch.

Zo zou Jacotte het wel zien zitten om ‘Het Journaal’ te presenteren. “Op het eerste zicht zou ik nog wel ‘Het Journaal’ willen presenteren”, zegt ze in de MNM-podcast ‘22 Minuten Stomme Vragen’. “Maar als ik interviews moet doen met politieke gasten, dan pas ik. Ik vind het niet leuk om passende vragen te stellen.”

De kleine Jacotte wist al snel wat ze later wilde worden. “Vroeger als klein meisje wilde ik graag actrice worden. Actrice zijn is eigenlijk heel moeilijk”, klinkt het nu.

“Ik heb nog een tijdje toneel gespeeld en toen had ik teksten die zo moeilijk waren. Ik vind het een geweldig moeilijk vak.”

Dan is er wel iets anders dat Jacotte nog eens wil doen. Iets wat ze onlangs nog maar net ontdekt heeft.

“Ik heb onlangs meegespeeld in een animatiefilm over ‘The Turtles’. Ik was één van de slechteriken. Dat wil ik misschien nog wel eens doen.”

“Of een programma presenteren over wetenschappen. Dat is wel moeilijk om tv-zenders hiervan te overtuigen.”

“Ik wil er een programma over maken maar dat mensen nauwelijks doorhebben dat het over wetenschap gaat.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.