'Familie'-acteur Peter Bulcaen geeft het toe: "Is niet waarheidsgetrouw"
LHX
'Familie'-acteur Peter Bulcaen geeft het toe: "Is niet waarheidsgetrouw"
Foto: VTM

In 'Familie' zijn het heftige tijden voor voor Mathias, het personage van Peter Bulcaen. Hij kreeg niet zo lang geleden een hersenbloeding.

Lange tijd heeft Mathias gerevalideerd, maar nu is hij weer thuis. Hij is echter nog lang niet de oude. Praten gaat bijvoorbeeld erg moeilijk.

Voor acteur Peter Bulcaen is het niet simpel om dat alles op een geloofwaardige manier te brengen. Om zich voor te bereiden heeft hij zich goed geïnformeerd bij ervaringsdeskundigen én bij een logopedist en een ergotherapeut die veel met gelijkaardige gevallen werken, vertelt hij aan Het Laatste Nieuws.

Vooral het spraakgebrek van Mathias is een hele uitdaging. "Het probleem is dat mensen die hetzelfde hebben meegemaakt vaak aangeven dat ze compleet andere woorden gaan gebruiken, waardoor ze min of meer onverstaanbaar worden", zegt Peter.

"Maar voor een fictiereeks is dat quasi onmogelijk om te doen. Je kan moeilijk een scène van twee minuten doen, waarin iedereen continu moet zeggen: 'Wablieft? Wat zeg je?' Dat wordt een beetje saai."

Daarom hebben de makers van 'Familie' naar een evenwicht gezocht: het valt altijd wel min of meer af te leiden waarover Mathias het heeft. "Dat is misschien niet helemaal waarheidsgetrouw", geeft Peter toe.

Meer nieuws

Meer nieuws

.