Aangename temperaturen, maar ook regen en onweer op komst
LHX
Aangename temperaturen, maar ook regen en onweer op komst
Foto: Shutterstock/Brian A Jackson

Na een lange wisselvallige periode kunnen we dit weekend genieten van de zon. Voor volgende week voorspelt het KMI echter opnieuw regen.

Net als gisteren wordt het vandaag heerlijk warm, met maxima tot 25 graden. De zon is van de partij, zij het met hoge wolkensluiers. De wind waait matig uit het oosten.

Tegen de avond ontstaat er echter stapelbewolking, waardoor er enkele regen- of onweersbuien kunnen losbarsten in de regio's bij de Franse grens. In de rest van het land blijft het wel droog. 

Maandagochtend blijft het meestal zwaarbewolkt. In de loop van de dag krijgen we wel enkele opklaringen, maar ook buien die later op de dag onweerachtig kunnen worden. Het blijft wel warm, met maxima tot 22 graden.

Op dinsdag bereikt een regenzone het westen en zuidwesten van ons land. Die breidt zich langzaam uit naar de rest van het land. De maxima liggen tussen 16 en 24 graden.

Woensdag is er in het oosten eerst nog kans op regen. Daarna wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Mogelijks vallen er nog enkele buien, maar het blijft overwegend droog. We halen maximaal 19 graden.

Donderdag en vrijdag worden wisselvallig bij temperaturen tot 20 graden. We krijgen perioden van regen of buien, mogelijk met onweer.

Meer nieuws

Meer nieuws

.