Beterschap na wisselvallig weer? "Dan is de kans op buien kleiner"
LHX
Beterschap na wisselvallig weer? "Dan is de kans op buien kleiner"
Foto: Pixabay (archieffoto)

Het is al een tijdje wisselvallig weer, en dat blijft ook volgende week zo. Al is er misschien wel beterschap op komst.

Vandaag wisselen opklaringen en wolken elkaar af, meldt het KMI. In de namiddag ontstaan er lokale buien met kans op onweer. Aan de zee blijft het waarschijnlijk droog. De maxima liggen tussen de 15 en 21 graden.

Morgenvoormiddag wordt het wisselend bewolkt en meestal droog, maar na de middag komt er een zeer actieve onweerszone opzetten vanuit Duitsland. Die trekt tijdens de nacht over ons land, men kans op veel neerslag en onweer. De maxima liggen tussen de 18 en 24 graden.
 
Woensdag begint zwaarbewolkt en regenachtig in het noordwesten, maar geleidelijk trekt de regen weg naar de Noordzee en wordt het droger vanaf de Ardennen. In de loop van de namiddag krijgen we opklaringen, met maxima tussen 14 en 19 graden.

Ook donderdag en vrijdag blijft het wisselvallig. We krijgen zon, wolken buien, donderslagen en temperaturen van maximum zo'n 20 graden. Op zaterdag lijkt er echter wat beterschap in de lucht te hangen. Er zijn dan brede opklaringen en de kans op buien is kleiner dan voordien, voorspelt het KMI. 

Meer nieuws

Meer nieuws

.