Bram Verbruggen waarschuwt: "Hevige onweersbuien"
LHX
Bram Verbruggen waarschuwt: "Hevige onweersbuien"
Foto: Eén

Voor vandaag voorspelt het KMI best goed weer. Helaas is dat morgen alweer helemaal anders.

Vandaag is er nog wat lichte regen in Wallonië, maar in Vlaanderen en in Brussel wordt het meestal droog weer met zon en wolkenvelden. Dat meldt weerman Bram Verbruggen op Radio2.

"Temperaturen tot 21 graden, dus het is echt wel een betere dag", zegt hij. "Morgen is dan weer een ander verhaal", moet hij er helaas aan toevoegen.

"Er zijn opnieuw restanten van storingen die in de buurt komen, en het gaat opnieuw om pittig weer. We krijgen buien van over Frankrijk, hevige onweersbuien zelfs. Op veel plaatsen is er kans op neerslaghoeveelheden tot 25 liter water per vierkante meter, lokaal zelfs misschien wat meer."

"Ik heb zondag al aangekondigd dat we deze week – met zondag erbij – op één week de neerslaghoeveelheid krijgen die we normaal op een hele maand tijd krijgen. Het houdt maar niet op."

Donderdag wordt een warme dag, met maxima tot 25 graden. Maar ook dan krijgen we onweersbuien. Vrijdag start opnieuw met buien, maar stilaan wordt het wat droger met meer zon.

Op zaterdag zijn er veel wolken, soms nog wat lichte regen. Het wordt slechts 18 graden. Gelukkig is er eindelijk beterschap in zicht. "Maar vanaf zondag – en deze keer kan ik het met meer zekerheid zeggen – zou een langere drogere periode moeten starten en zou het ook warmer worden." Oef!

Meer nieuws

Meer nieuws

.