Eindelijk minder wisselvallig weer? Dit kunnen we volgende week verwachten
LHX
Eindelijk minder wisselvallig weer? Dit kunnen we volgende week verwachten
Foto: Pixabay

De grote vraag van deze maand: wanneer begint de lente eindelijk? Nog niet de komende dagen, zo blijkt.

Vandaag start bewolkt met hier en daar wat regen, meldt het KMI. Tegen de middag worden de buien heviger en meer verspreid en gaan ze mogelijk zelfs vergezeld van onweer.

Na de middag wordt het wel droger en zonniger aan de kust. De maxima liggen tussen 17 en 22 graden en de wind is over het algemeen matig.

Morgen verloopt wisselend bewolkt met buien die zich gedurende de dag ontwikkelen, voornamelijk in het binnenland. Er is kans op opklaringen, vooral aan de kust. Het wordt maximum 18 graden.

Dinsdag begint dan weer droog, maar vervolgens trekt een nieuwe regenzone ons land binnen. De maxima liggen tussen 15 en 19 graden en er staat een matige zuidwestenwind.

De regenzone verlaat woensdag ons land als een vrij actief koufront. We halen maximum 17 graden en er staat een matige zuid- tot zuidwestenwind, die aan de kust soms vrij krachtig is.

Ook donderdag en vrijdag blijft het wisselvallig, met bewolking, opklaringen, regen, buien en eventueel enkele donderslagen. We halen maximum 18 graden. 

Meer nieuws

Meer nieuws

.