Het weer Het ziet er echt niet goed uit: Dit weer staat ons de rest van deze maand te wachten
PMN
Het ziet er echt niet goed uit: Dit weer staat ons de rest van deze maand te wachten
Foto: Pixabay (archieffoto)

We krijgen vandaag een overgangsdag. Vanaf dinsdag krijgen we te maken met een drastische weersverandering.

Meteoplaza blikt al vooruit naar het weer in de komende 30 dagen. Ze doen dat met gegevens die gebaseerd zijn op het Amerikaanse weermodel.

We krijgen de rest van de maand te maken met een westcirculatie. Storingen vanaf de Atlantische Oceaan kunnen dichterbij komen.

Wisselvallige week
We staan aan het begin van een heel wisselvallige week. Het ziet er ook naar uit dat het weer zo in de komende weken zal blijven en dat die westcirculatie dominant zal blijven.

Maandag is nog een overgangsdag maar vanaf dinsdag dalen de temperaturen fors. We hebben dan recht op temperaturen rond de 20 graden.

Dat is nog vrij hoog voor de tijd voor het jaar. Normaal hebben we nu recht op zo’n 18 graden.
(Lees verder onder de foto)

Weer begin oktober
De verwachting is dat het wisselvallige weer nog tot begin oktober zal aanhouden. Daarna zou het weerbeeld terug wat stabiliseren.

In de loop van oktober lijkt de kans op wisselvallig weer iets minder groot te worden. September ziet er voor de rest van de maand wel nat uit.

Herfst
De herfst lijkt nu wel begonnen te zijn. Wat ons nu de komende tijd wacht is wisselvallig herfstweer. Het goede nieuws dat de temperaturen al die tijd hoger blijven dan normaal.

Let wel op: Dit is een voorspelling op langere termijn. Hoe verder we in de tijd gaan, hoe onzekerder de voorspellingen.

Meer nieuws

Meer nieuws

.