Jacotte Brokken voorspelt prachtig weer: "Drie schitterende dagen"
LHX
Jacotte Brokken voorspelt prachtig weer: "Drie schitterende dagen"
Foto: foto: Pixabay (archieffoto)

Na een mooie dag gisteren wordt vandaag een stuk minder aangenaam. Gelukkig kunnen we uitkijken naar enkele prachtige dagen.

Vandaag is het plots een pak kouder dan gisteren. We halen maximaal 20 graden, aan de kust slechts 17 graden. Bovendien trekt er een buienzone van west naar oost, die vooral in het westen veel neerslag kan geven.

Daarnaast wordt het ook winderig, met een matige tot vrij krachtige wind in het binnenland en rukwinden tot 50 kilometer per uur. Aan zee kan de wind zelfs krachtig waaien, met rukwinden tot 60 kilometer per uur. 

"Dus vandaag wordt niet zo'n beste dag", zegt Jacotte Brokken op Radio2. "Maar het goeie nieuws is wel dat er de rest van de werkweek nog drie schitterende dagen volgen."

Dat zijn morgen, donderdag en vrijdag. Dat worden droge dagen – al is een buitje hier en daar nooit helemaal uitgesloten – met zon en wolken die elkaar afwisselen. 

"Op woensdag halen we maxima tot zo'n 23 graden in het centrum, misschien 24 richting de Kempen. Donderdag maken we daar 27 graden van. En op vrijdag zitten we aan een 26 à 27 in het centrum en misschien een lokale 30 graden."

Op zaterdagmorgen blijft dat aangename weer misschien nog even hangen, maar tegen de namiddag slaat het om. Dan verwacht Jacotte buien en onweer. "Vanaf zondag wordt het ietsje frisser", zegt ze ook.

Meer nieuws

Meer nieuws

.