Sabine Hagedoren heeft goed en slecht nieuws: "Gaan we niet meer halen"
LHX
Sabine Hagedoren heeft goed en slecht nieuws: "Gaan we niet meer halen"
Foto: VRT MAX

Vandaag begint de dag wat regenachtig, maar daar komt in de namiddag wat verbetering in. Op Radio2 vertelt Sabine Hagedoren wat we deze week kunnen verwachten.

In de voormiddag krijgen we in het noordwesten, en later ook in het centrum, regen bij tussenpozen. "Na de middag schuift dat door naar het zuiden van het land en wordt het meer buiig. De rest van het land krijgt dan stilaan opklaringen, en aan de kust worden dat zelfs brede opklaringen", voorspelt Sabine Hagedoren.

"We komen ook in frissere lucht, dus temperaturen tot 18 graden." Dat is eigenlijk te fris voor de tijd van het jaar, vertelt ze erbij. Helaas blijft dat de rest van de week zo. "Die 20 graden gaan we niet meer halen. Het zal een graad of 18 zijn, en hier en daar 19 graden."

De rest van de week blijft het ook licht wisselvallig. Er zijn elke dag opklaringen, die dikwijls 's ochtends en 's avonds wat breder uitvallen. In de loop van de dag vormen zich dan weer stapelwolken en valt er hier en daar een bui.

"Maar zowel morgen en vrijdag als in het weekend blijft het op veel plaatsen droog. Zaterdag is misschien de dag met meer wolken en hier en daar een bui. Voor de rest is het toch een pak droger dan we gewend zijn", eindigt Sabine met een positieve noot.

Meer nieuws

Meer nieuws

.