Wanneer wordt het eindelijk eens droog? Dit heeft Sabine Hagedoren erover te zeggen
LHX
Wanneer wordt het eindelijk eens droog? Dit heeft Sabine Hagedoren erover te zeggen
Foto: Shutterstock/Brian A Jackson

Al wekenlang houdt het wisselvallige weer aan. Iedereen is de regen grondig beu. Zal het deze week eindelijk wat droger worden?

De dag begint vandaag grijs, met lichte neerslag. Die valt eerst aan zee maar trekt dan het binnenland in. Na de middag komt de zon er wel af en toe door en wordt het vanaf het westen geleidelijk droog, bij temperaturen van 20, lokaal misschien 21, graden. Dat voorspelt Sabine Hagedoren op Radio2.

Morgen sleept er een storing over ons land. Die brengt veel wolken met zich mee, en af en toe regen of een bui. "Het gaat niet om grote hoeveelheden neerslag, maar we gaan weer in het grijze zitten", aldus Sabine.

"In het noordwesten gaat het wel al gauw droger worden, met af en toe opklaringen. Dat kunnen zelfs brede opklaringen zijn. Vooral aan de kuststreek krijgen we zelfs redelijk zonnig weer. Voor het centrum en het oosten van het land zal dat eerder voor het einde van de namiddag zijn." We halen maxima van 18 graden.

Ook de rest van de week blijft het licht wisselvallig. "Dat wil zeggen dat het wel meevalt, maar droog gaat het niet blijven. Er kan wel nog altijd een lokale bui in zitten."

"Op donderdag en vrijdag wordt het 18 graden, dus voorlopig wordt het nog niet zo warm. Voor het weekend doen we daar een paar graden bij, maar de kans op een bui blijft er wel in zitten. Die kans zou eventueel zondag wat groter zijn, maar dat moeten we nog bevestigen."

Meer nieuws

Meer nieuws

.