Weerman Bram Verbruggen heeft lichtpuntje voor ons: Dan kan het beter worden
LHX
Weerman Bram Verbruggen heeft lichtpuntje voor ons: Dan kan het beter worden
Foto: VRT 1

De grote vraag die iedereen zich stelt: wanneer wordt het eindelijk weer droger en zonniger? Volgens weerman Bram Verbruggen zou dat volgende week kunnen zijn.

Vandaag gaat de regenzone van de afgelopen nacht ons land geleidelijk aan verlaten. "We krijgen opklaringen in de loop van de voormiddag, maar vooral na de middag verwachten we opnieuw een aantal buien", voorspelt Bram Verbruggen op Radio2. 

"Die buien gaan minder actief zijn dan gisteren, maar er kan dus hier en daar nog wel wat regen vallen, bij maxima rond de 19 graden. Ook is er wat meer wind morgen. Die gaan we goed voelen, een matige tot aan zee vrij krachtige westenwind."

Morgen en overmorgen krijgen we wisselvallig weer, met telkens een droge start, maar na de middag buien. "Vooral op vrijdag kunnen die buien opnieuw pittig zijn, met veel regen voor het oosten van het land."

In het weekend krijgen we ook nog een paar buien, maar die zijn minder actief. Volgende week zou het misschien beter kunnen worden, maar dat is nog erg onzeker. 

"Er is een weermodel, het beste voor onze regio, dat volgende week droger weer aankondigt, met wat zon", aldus Bram. "Maar het wordt wel niet bevestigd door alle weermodellen. Er is er maar eentje dat voor het zonnige scenario gaat." Duimen maar!

Meer nieuws

Meer nieuws

.