Actua Weerman Bram Verbruggen is er niet helemaal gerust in: “Die dag zijn we in het oog aan het houden”
WVDS
Weerman Bram Verbruggen is er niet helemaal gerust in: “Die dag zijn we in het oog aan het houden”
Foto: Eén

Weeman Bram Verbruggen heeft de laatste tijd een vrij eentonige job met al die regen die de laatste dagen en nu nog uit de lucht valt. Hoe ziet hij de volgende dagen evolueren?

“Donderdag starten we de dag met ochtendgrijs en lage wolken en ook hier en daar is er kans op nevel", vertelt weerman Bram Verbruggen op Radio 1. “Daarna komen er stilaan opnieuw opklaringen aan.”

“Maar die opklaringen worden vergezeld van stapelwolken die kunnen uitgroeien tot een aantal buien. En die buien op donderdag kunnen misschien intens zijn met kans op een onweer“, vult weerman Bram nog aan. “Aan zee gaat het 17 graden worden en in het binnenland stijgt het kwik tot 21 graden.”

Voor vrijdag heeft Bram Verbruggen helemaal niet zo’n goed nieuws. “Dat is opnieuw een dag die we in het oog aan het houden zijn. Er komt dan opnieuw een actieve buienzone in de buurt van ons land.”

“We verwachten opnieuw felle buien met kans op onweer en lokaal ook veel regen. De maxima zullen rond 19 graden liggen”, verduidelijkt de weerman zijn uitspraak.

Meer nieuws

Meer nieuws

.