Actua Weervrouw Jacotte Brokken ziet verandering opduiken in de weerkaarten
WVDS
Weervrouw Jacotte Brokken ziet verandering opduiken in de weerkaarten
Foto: VRT

Vrijdag heeft alvast het oosten van het land veel regen gebracht. Met het weekend voor de deur heeft Jacotte Brokken de weerkaarten bekeken.

“Zaterdag krijgen we minder kans op onweersbuien”, begint Jacotte haar weerbericht vrij hoopvol, maar er volgt een ‘maar’. “Maar buien in het algemeen zijn nog niet helemaal uitgesloten."

We mogen ons dus nog steeds aan regen verwachten. "Er zullen ook wel af en toe droge perioden zijn. Het blijft wel de hele dag bewolkt bij redelijk zachte maxima temperaturen tot 20 graden.”

“Ook op zondag zien we dat droge perioden en perioden met regen elkaar zullen afwisselen. De temperatuur stijgt dan naar 22 graden. En er staat een zwakke tot matige wind uit het zuidoosten.” Weervrouw Jacotte werpt ook al een eerste blik op de komende week en dan ziet ze vooral een verandering in de temperatuur.

“Volgende week ziet het weer er een beetje frisser uit. De temperatuur daalt tot  17 à 18 graden. En we blijven in herhaling vallen, want droog weer en nat weer zullen opnieuw afwisselend het weer bepalen.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.