BREAKING NEWS Openbaar Ministerie vervolgt Marco Borsato voor ontucht met minderjarige
COS
Openbaar Ministerie vervolgt Marco Borsato voor ontucht met minderjarige
Foto: Eén

Bijna twee jaar geleden werd tegen Marco Borsato aangifte gedaan voor grensoverschrijdend gedrag. De jongedame zou minderjarig geweest zijn op het moment van de feiten.

Ook in het schandaal rond 'The Voice of Holland' werd Marco Borsato's naam genoemd. Er werd echter te weinig bewijsmateriaal gevonden en dus werd de zaak tegen de Nederlandse zanger geseponeerd. Een besluit over de eerdere aangifte was er op dat moment nog steeds niet. Tot nu.

Na een onderzoek van bijna twee jaar heeft het Openbaar Ministerie besloten om Marco Borsato te vervolgen voor ontucht met een minderjarige. De zanger wordt ervan verdacht het slachtoffer onzedelijk te hebben betast. Dat meldt het Openbaar Ministerie in een persbericht.

"Het Openbaar Ministerie heeft het onderzoeksdossier zorgvuldig bestudeerd. Vandaag heeft de officier van justitie de betrokkenen medegedeeld dat het OM heeft besloten om de verdachte te dagvaarden en de zaak voor te leggen aan de rechter", citeert RTL Nieuws het OM.

In een persbericht zegt advocaat Knoops dat Marco "met teleurstelling kennisgenomen heeft van de vervolgingsbeslissing van het OM". Op ontucht met een minderjarige staat een gevangenisstraf van maximaal zes jaar.

Meer nieuws

Meer nieuws

.