Viktor Verhulst krijgt nieuwe, opvallende opdracht bij K3
PMN
Viktor Verhulst krijgt nieuwe, opvallende opdracht bij K3
Foto: Photonews

Viktor Verhulst begint steeds meer zijn weg te vinden bij Studio100. Hij krijgt ook steeds belangrijkere opdrachten.

De Pauw werd vorig jaar door de VRT aan de kant gezet voor grensoverschrijdend gedrag bij verschillende vrouwen. Momenteel loopt er nog steeds een onderzoek. Meteen verdween ook de populaire quiz ‘Twee Tot De Zesde Macht’ van het scherm.

VRT wilde absoluut niet meer samenwerken met De Pauw, maar nog wel met zijn productiehuis Koeken Troef!. De VRT nam toen contact op met Jeroen Meus. “De VRT had me al een paar keer gevraagd voor een rol als presentator”, vertelt Meus in Het Nieuwsblad. “Gastheer van de MIA's, bijvoorbeeld, of een eigen spelprogramma. Dat heb ik altijd afgeketst. Schoenmaker, blijf bij je leest, toch? Ik vond het al gek genoeg dat ik vanuit het restaurant de overstap naar tv-kok had kunnen maken. Dus dacht ik: don't push it.”

“Maar toen Bart buitenspel kwam te staan, wisten we dat we met onze ploeg een blok moesten vormen. Een show die elke zondagavond 1,2 miljoen kijkers lokt, daar moet je voor vechten. Ergens heeft presenteren me altijd geïnteresseerd, maar pas toen netmanager Olivier Goris enkele weken na het afscheid van Bart met het voorstel kwam, begon het te dagen. De twijfel was er, maar ik voelde: dit moét ik doen.”

“Deze quiz is ook mijn verantwoordelijkheid, hé. Het is niet zo dat ik Barts plek inpik, wat ik ook mag lezen op het internet. Alles gebeurt in volledig overleg met Koeken Troef!, en ik ben er zeker van dat ik ook de zegen van Bart zelf heb. Moesten de rollen omgekeerd zijn, hij zou hetzelfde doen voor mij. Los van alle heisa rond zijn figuur, dit voelt als de juiste beslissing. Ik ben een trouwe soldaat van de VRT én een vriend van Bart De Pauw. Schrijf dat maar op.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.