Davy Gilles heeft een duidelijke boodschap voor zijn vrouw Sasha: “Dit moet ze niet van mij verwachten”
Davy Gilles heeft een duidelijke boodschap voor zijn vrouw Sasha: “Dit moet ze niet van mij verwachten”
Foto: Photonews

De Romeo’s beleven een drukke zomer. In drie maanden tijd doen ze zeventig optredens. Ze doorkruisen Vlaanderen in het beroemde Romeo’s-busje.

In het confederalisme gaan de meeste bevoegdheden naar de regio's. Weyts wil dit na de lokale en federale verkiezingen weer ter sprake brengen. “Grosso modo hebben we twee keuzes. Ofwel gaan we door met de huidige formule, waarbij de ene gemeenschap de andere domineert (...)"

FRANSTALIGEN
"De tweede optie is de confederale omslag. Ik hoop dat ook de Franstaligen inzien dat het confederalisme voor hen een betere optie is", citeert Het Laatste Nieuws de minister in De Tijd.

"ZOTTERNIJ VAN JEWELSTE"
Volgens Weyts zijn er twee factoren die bepalen of dit zal gebeuren of niet. "Het mandaat van de kiezer en wie tegenover ons aan de onderhandelingstafel zit", luidt het. En dus wil Weyts een zevende staatshervorming. Nog eens een paar trofeetjes binnenhalen, waardoor alles nog inefficiënter wordt, dat spel gaan we niet spelen”, klinkt het. “De zesde staatshervorming is een zotternij van jewelste. Ik heb een avondvullend programma met idiote voorbeelden over bevoegdheidsdiscussies.”

PARTIJTOP
Maar het is nog maar de vraag of ook de partijtop van N-VA dit idee heeft. Voorzitter Bart De Wever zei daar eerder al over: “We zien na de verkiezingen wel of het erin zit”.

Meer nieuws

Meer nieuws

.