Liesbeth Van Impe openhartig na tweede kankerbehandeling: "Ik dacht de vorige keer ook dat ik ervan af was"
WVDS
Liesbeth Van Impe openhartig na tweede kankerbehandeling: "Ik dacht de vorige keer ook dat ik ervan af was"
Foto: VRT

Bij Liesbeth Van Impe, de hoofdredactrice van Het Nieuwsblad, is een tijd geleden voor de tweede keer kanker vastgesteld. De politiek journaliste blijft ondertussen wel aan de slag.

Ze vertelt in de podcast Peter Van de Veire & De Zandloper op VRT hoe het momenteel met haar gaat. “Voor zover ik weet, tot er weer een scan is, gaat het voorlopig goed met mij”, laat Liesbeth Van Impe weten aan Peter Van de Veire in de loop van het gesprek.

Liesbeth Van Impe is nog niet genezen verklaard

De redactrice is nog niet genezen verklaard. “Ik zit momenteel in de controlefase om zeker te zijn dat ik genezen ben. Om de drie maanden moet ik op controle komen, want de periode na behandeling is een onzekere periode bij kanker.”

“Ik dacht de vorige keer ook dat ik ervan af was, tot een scan zei dat dat niet zo was”, verduidelijkt Van Impe haar verhaal. En die boodschap kwam er drie jaar nadat ze voor de eerste keer de diagnose van kanker kreeg.

Natuurlijk is de journaliste telkens zenuwachtig als een controle dichterbij komt, maar ze probeert slechte gedachten toch zo goed als ze kan van zich af te zetten.

“Je moet je leven leven. Al de tijd die je verspilt aan de gedachte dat misschien iets kan fout lopen, is tijd die weg is”, aldus Liesbeth Van Impe.

    Dit bericht op Instagram bekijken           

Een bericht gedeeld door radio2 (@radio2vrt)

Meer nieuws

Meer nieuws

.