Annemie Struyf is het kotsbeu: “Willen jullie daar nu eens mee stoppen?”
ASX
Annemie Struyf is het kotsbeu: “Willen jullie daar nu eens mee stoppen?”
Foto: Eén

Een verrassend oproep van televisiemaakster Annemie Struyf gisteravond. De blondine haalt in een opmerkelijke Instagrampost uit naar onder meer Bart De Wever en Conner Rousseau.

In tegenstelling tot wat je deze week zou verwachten, heeft de oproep van Annemie niets met politiek te maken. Ook Jens Dendoncker en Bart Cannaerts krijgen namelijk een veeg uit Annemie’s pan.

De televisiemaakster hekelt het gebruik van het woord ‘bomma’. “Willen jullie nu eens stoppen met het smalend, grappig, grinnikend en neerbuigend over ‘de bomma’ te hebben”, begint Annemie haar oproep.

Struyf haalt enkele voorbeelden aan waarin die benaming gebruikt wordt. “Ik ben dat zo beu”, verklaart Annemie. “Het is de naam die een kleinkind aan zijn/haar grootmoeder geeft. Niemand anders hoeft een vrouw ‘bomma’ te noemen. Het zegt bovendien alles over de manier waarop veel mannen naar oudere vrouwen kijken”, verdedigt Annemie haar pleidooi.

Annemie kan met haar betoog op heel wat bijval rekenen. “Heel mooi verwoord”, “Je hebt honderd procent gelijk” en “Bedankt dat je het voor ons opneemt”, klinkt het massaal.

Meer nieuws

Meer nieuws

.