Een ongewone gang van zaken: Opvallend nieuwsover Nick Bril na aanrijding van zijn stagiair
LHX
Een ongewone gang van zaken: Opvallend nieuwsover Nick Bril na aanrijding van zijn stagiair
Foto: Photonews

Op 7 januari om 6 uur 's morgens vertrok Nick Bril naar huis na een feestje in zijn restaurant The Jane. Hij reed daarbij over zijn stagiair Joe Claridge.

Nick Bril zag Joe niet op de grond liggen toen hij met zijn zware terreinwagen achteruit van de parking van The Jane reed, met alle gevolgen vandien. De Brit verloor zijn twee benen en lag enkele weken in coma. Na zes maanden in het ziekenhuis zal hij zijn revalidatie verderzetten in het centrum in Pellenberg.

Nick Bril, die 1,67 promille alcohol in zijn bloed had, wordt nu door zijn autoverzekeraar gedagvaard. Op 4 september moet hij voor de politierechtbank verschijnen. Dat meldt Het Laatste Nieuws. 

Het is een ongewone gang van zaken: normaal wordt er daarmee gewacht tot na het 'echte' strafproces. De verzekeraar wil echter vermijden dat Joe jarenlang op een schadevergoeding moet wachten.

In de politierechtbank zal de precieze schade die Joe heeft geleden, worden onderzocht. Het is erg waarschijnlijk dat dat bedrag tot in de honderdduizenden euro's zal lopen.

Dat bedrag zal in eerste instantie betaald worden door de verzekering van Nick Bril. Als de politierechter echter oordeelt dat het drankgebruik van de chef-kok het ongeval mee veroorzaakt heeft, kan de verzekeraar een deel van het bedrag van hem terugvorderen. Dat kan in de praktijk maximum 31.000 euro zijn.

Meer nieuws

Meer nieuws

.