Kijkers enorm verontwaardigd na finale Songfestival: "Schaam mij om Belg te zijn"
LHX
Kijkers enorm verontwaardigd na finale Songfestival: "Schaam mij om Belg te zijn"
Foto: Photonews

Het was een bewogen editie van het Eurovisiesongfestival. Zo was er veel protest tegen de deelname van Israël en werd de Nederlandse kandidaat Joost Klein op een zucht van de finale gediskwalificeerd.

De diskwalificatie van Joost Klein werd onthaald op een enorme teleurstelling, en niet alleen van onze noorderburen. 'Europapa' was al vóór het Songfestival een enorme hit en velen dachten dan ook dat de zanger een goede kans maakte in de wedstrijd.

Over de deelname van Israël is de voorbije tijd al veel inkt gevloeid, maar ook daarover bestaat ook ná de finale nog veel verontwaardiging. Heel veel Vlaamse kijkers voelen zich beschaamd over de resultaten van de stemming.

"Het aantal stemmen van ons land voor Israël, wow... Dat is de schaamte voorbij", reageren ze. "Onbegrijpelijk en intriest."

"Echt degoutant. Dat Israël zoveel punten kreeg van het publiek is ongelooflijk. Ooit had een Eurovisiesongfestival een zekere klasse, maar nu...", klinkt het ook. "Hoezo gaven wij punten aan Israël? Ik schaam mij om Belg te zijn."

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door VRT 1 (@vrt1be)

Meer nieuws

Meer nieuws

.