"De échte reden waarom Sven Pichal langer in de gevangenis moet blijven, kan bijna niet anders"
PMN
"De échte reden waarom Sven Pichal langer in de gevangenis moet blijven, kan bijna niet anders"
Foto: VRT/Radio2

De zaak omtrent Sven Pichal blijft nazinderen. Iedereen dacht dat zijn advocaten voor de kamer van Inbeschuldigingstelling zouden pleiten om hem vrij te laten met een enkelband, maar dat gebeurde niet.

Omwille van een onverwachte gebeurtenis vroegen de advocaten van Pichal uitstel, dat ze ook kregen. Zo moet de gevallen radiopresentator nog een week langer in de cel blijven.

De grote vraag blijft natuurlijk wat er aan de hand is? “Daar wordt geen enkel antwoord op gegeven door de advocaten zelf”, licht VRT-journaliste Fatma Taspinar toe in ‘Ter Zake’.

“Maar mijn vermoeden is - omdat het zo laat tijdens de zitting is gebeurd - dat er óp die zitting iets gebeurd moet zijn, iets procedureel. Dat kan bijna niet anders, want normaal gezien wordt uitstel aan het begin van een zitting gevraagd."

Mijn vermoeden is - omdat het zo laat tijdens de zitting is gebeurd - dat er óp die zitting iets gebeurd moet zijn, iets procedureel. Dat kan bijna niet anders, want normaal gezien wordt uitstel aan het begin van een zitting gevraagd

"Het is natuurlijk gissen, maar het kan gaan om nieuwe elementen die opduiken in het gerechtelijk onderzoek, of fouten die zijn gemaakt, het kan van alles zijn. Maar het was blijkbaar zo heikel dat de advocaten zelf om uitstel hebben moeten vragen."

Het hoeft voor Pichal niet noodzakelijk slechter te zijn dat hij nu een week langer in de gevangenis zit. “Het kan ook strategisch zijn”, merkt de journaliste op.

“Bijvoorbeeld dat hij nu een week langer vastzit, maar dan niet meer een volledige maand. Want er ging beslist worden over de volledige maand, indien hij opgesloten zou blijven."

Meer nieuws

Meer nieuws

.