Jean-Marie Pfaff enorm aangegrepen door prins Laurent
COS
Jean-Marie Pfaff enorm aangegrepen door prins Laurent
Foto: Photonews

Fans van Jean-Marie Pfaff kunnen dezer dagen terecht in Beveren. Daar is sinds kort een pop-upmuseum over de voormalige voetballer geopend.

In het oude gemeentehuis van Beveren ging begin juli het JMP-museum open. Fans treffen er talloze voetbalshirts, foto's, beter en souvenirs uit de jarenlange carrière van Jean-Marie Pfaff bij KSK Beveren, Bayern München en de Rode Duivels aan.

Dinsdag kwam Jean-Marie zelf nog eens langs in het museum. Daar had Jean-Marie een goede reden voor. Er was namelijk hoog bezoek. Jean-Marie had prins Laurent uitgenodigd. Die kwam maar al te graag een kijkje nemen in het museum.

"We hebben elkaar meerdere keren ontmoet en kennen elkaar eigenlijk al meer dan dertig jaar", vertelt de voormalige voetballer over zijn relatie met de prins aan Het Laatste Nieuws.

"In de jaren negentig was ons privé iets erg vervelend overkomen. De prins had dit gelezen en is toen uit eigen initiatief in zijn auto gesprongen en naar Brasschaat gereden om ons te bezoeken."

"Ik vind het heel belangrijk dat je op mensen kan rekenen en de prins is zo iemand. Toen ik hem uitnodigde om het museum te komen bezoeken, volgde vrijwel meteen een positief antwoord", aldus Jean-Marie Pfaff.

Meer nieuws

Meer nieuws

.