Viktor Verhulst moet iets opbiechten: "Een van de gênantste momenten uit mijn leven"
LHX
Viktor Verhulst moet iets opbiechten: "Een van de gênantste momenten uit mijn leven"
Foto: GoPlay

In Baardegem heeft een keer of vier de 'Studio 100 Trophy' plaatsgevonden. Dat was een koers waarin allerlei bekende gezichten hun kans waagden.

Viktor Verhulst is al lang een gepassioneerd wielrenner, dus ook hij nam steevast deel aan de 'Studio 100 Trophy'. Eén keer heeft hij hem zelfs gewonnen.

Dat was op het moment waarop hij het scherpst stond, maar toch had hij een beetje hulp nodig om als eerste over de finish te geraken, bekent hij in de podcast 'Achter de schermen'. "Het was een van de gênantste momenten uit mijn leven", begint hij. 

Het gebeurde in de tweede ronde, toen het peloton nog samen was. Plots kneep ex-wielrenner Peter Van Petegem, die ook deelnam, zijn remmen dicht. Hij stak zijn hand omhoog en zei voor het hele peloton: "Het is de bedoeling dat vandaag Viktor Verhulst wint."

Viktor schaamde zich dood: hij had er helemaal niet om gevraagd. Wat er wél gaande was, was dat de echte wielrenners die meededen met hem een deal hadden gesloten. "Als je er in de laatste ronde nog aanhangt, en je valt aan, gaan we je niet narijden", hadden ze hem beloofd.

Dat gebeurde uiteindelijk: enkel Viktor kon de profs nog volgen in de laatste ronde. Zoals beloofd lieten ze hem winnen. Daar had hij geen problemen mee. "Die mannen waren echte wielrenners, die kwamen voor de fun meedoen", zegt hij.

Aan het pijnlijke moment in de tweede ronde denkt hij echter nog steeds beschaamd terug. "Ik wil me bij dezen ook excuseren aan het hele peloton dat aanwezig was. Ik had het zelf niet zo beslist", klinkt het. 

Meer nieuws

Meer nieuws

.