James Cooke over zijn beste vriend Gert Verhulst: “Is soms een façade bij hem”
PMN
James Cooke over zijn beste vriend Gert Verhulst: “Is soms een façade bij hem”
Foto: Play4

James Cooke en Gert Verhulst brengen in Plopsaland De Panne hun eigen ‘Zomerrevue’. Wie een avondje ontspanning wil, moet er zeker eens langsgaan. Gert en James geven het beste van zichzelf.

James Cooke en Gert Verhulst kennen elkaar bijzonder goed. In Het Laatste Nieuws praat James over Gerts beste karaktereigenschap. “Dat is zijn loyaliteit. Als je in de inner circle van Gert zit, gaat hij voor jou door het vuur. Hij zal er altijd staan als het nodig is.”

Het is dan ook zo dat James zich heel veilig voelt bij Gert. “Hij relativeert ongeveer alles”, gaat James verder. “Soms is dat een façade, en dan kijk ik daar met een losse blik door, maar vaak doet hij dat om anderen te kalmeren, en dat vind ik heel mooi.”

James Cooke vindt het heel mooi dat Gert alles relativeert om andere mensen te kalmeren

“Hij heeft dat als ondernemer zeker moeten doen. Dertig jaar aan een stuk heeft hij mensen in nieuwe projecten, in nieuwe figuren, moeten doen geloven en ervoor zorgen dat ze allemaal mee op de kar sprongen.”

“Natuurlijk wil je zelfzekerheid uitstralen. En op den duur kruipt dat in je vel, alsof het aangeboren is, toch?”

“Ja, maar je moet alles in perspectief zien”, antwoordt Gert. “Het is meestal maar wat het is. Een slechte show, een negatief artikel, maar er gaat niemand dood, hé? Dat heeft niets te maken met onverschilligheid, waar het soms misschien op lijkt, maar met realiteitszin.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.