Nog nooit eerder gebeurd: Pijnlijk moment in 'De Slimste Mens'
LHX
Nog nooit eerder gebeurd: Pijnlijk moment in 'De Slimste Mens'

Dinsdag was regisseur Charlie Dewulf de nieuwe kandidaat in 'De Slimste Mens Ter Wereld'. Het werd een ongezien emotionele aflevering.

Charlie Dewulf, die al bekend is van 'Liefdestips aan mezelf' en 'Celebrity MasterChef', heeft een bijzonder heftig levensverhaal. In 'De Slimste Mens Ter Wereld' vertelt ze wat ze vorig jaar heeft meegemaakt.

"Mijn beide ouders zijn vorig jaar overleden, allebei door suïcide", begint die. Er zat maar een maand tussen.

"De enige manier om daarmee om te gaan, is voor mij humor." Zo gebeurde er iets grappigs op de begrafenis.

Charlie kleedt zich normaal gezien altijd in felle kleuren, maar toen droeg die uitzonderlijk zwart, net als hun broer en hun lieven. Een van de aanwezigen merkte op dat ze op superhelden leken.

Eerst kon hij niet op de naam van de film komen, maar toen beseften hij én Charlie dat het om 'The Suicide Squad' ging. "Innige deelneming", zei hij nog snel, voor hij zich uit de voeten maakte.

Ook vertelt Charlie dat die onlangs een bizar gesprek had bij de notaris. "Die zei dat ik door die dubbele suïcide bij de belastingen wellicht korting zou krijgen. Ik had nooit gedacht dat ik dat soort gesprekken zou voeren."

De pijnlijke anekdote zorgde voor een ijzingwekkende stilte in de studio. 'De Slimste Mens Ter Wereld' is normaal een luchtige quiz vol humor, maar voor één keer volgt er geen grapje van de jury of Erik Van Looy.

Uiteindelijk was het Jennifer Heylen die de stilte doorbreekte en Charlie's naam luid begon te scanderen, waarop het hele publiek meedeed. Het deed Charlie duidelijk deugd.

Visa detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av De Slimste Mens ter Wereld (@deslimstemensterwereld)

Meer nieuws

Meer nieuws

.