Broer Sven Pichal reageert voor het eerst na arrestatie radiopresentator: Hij heeft opvallende boodschap voor zijn broer
COS
Broer Sven Pichal reageert voor het eerst na arrestatie radiopresentator: Hij heeft opvallende boodschap voor zijn broer
Foto: Photo News

Radio2-presentator Sven Pichal is aangehouden in een gerechtelijk onderzoek naar beelden van seksueel kindermisbruik. Hij zit sinds vrijdag in de gevangenis.

Donderdag werd Sven Pichal opgepakt door de politie in Antwerpen. Hij werd in het bijzijn van zijn partner geboeid afgevoerd. Zijn arrestatie is een gevolg van een grootschalig onderzoek naar beelden van kindermisbruik. Pichal werd in voorhechtenis genomen.

De partner van de presentator en zijn familie vernamen pas zondagavond wat er juist aan de hand is. "We kregen zondagochtend het nieuws dat Sven zich had laten opnemen in een ontwenningskliniek. Waarom en waarvoor, dat wisten we niet", vertelt zijn oudste broer aan Het Laatste Nieuws.

"'s Avonds werden we samen met de rest van Vlaanderen verrast door het zware nieuws. Sindsdien is het voor mij allemaal een beetje een waas", vertelt hij. "Er is een bom gevallen binnen onze familie. Niemand had dit verwacht. Iedereen is in shock."

De familie kan moeilijk geloven dat Sven zich tot dergelijke zaken heeft laten verleiden. "Mijn gevoelens vallen moeilijk te omschrijven: boos ben ik niet, wel enorm gekwetst en teleurgesteld. En er overvalt mij een enorme schaamte. We weten totaal niet wat er is gebeurd en hoe het zover is kunnen komen."

Wat Svens rol in het verhaal is, zal onderzoek moeten uitwijzen. Intussen wacht de familie af. "Hoe moeilijk ook, we moeten nu als familie proberen rustig te blijven. Ik zal altijd zijn oudste broer blijven, wat er ook gebeurt. We blijven een hechte familie die er voor elkaar zal zijn."

Meer nieuws

Meer nieuws

.