Aster Nzeyimana doet belangrijke oproep: "Een uitnodiging voor jullie"
LHX
Aster Nzeyimana doet belangrijke oproep: "Een uitnodiging voor jullie"
Foto: Eén

Aster Nzeyimana is de zoon van een Vlaamse moeder en een Burundese vader. Hij heeft dan ook een groot hart voor zijn Afrikaanse vaderland.

"Hey allemaal, ik heb een uitnodiging voor jullie", begint Aster Nzeyimana een boodschap op Instagram. "Op zaterdag 5 oktober organiseren we een benefietavond in Zele ten voordele van Akibu."

Akibu is de vzw die hij al een paar jaar runt samen met zijn familie en zijn vriendin Lize Feryn. "We proberen fondsen te werven voor de bouw van een gezondheidscentrum in de regio waar mijn papa is geboren."

"Dat is in Burundi, een van de armste landen ter wereld. De voorzieningen voor basic medische hulp zijn er quasi nul. Daarom willen we iets doen voor de mensen die daar wonen."

Op dit moment is zijn papa er om de bouw te coördineren. "Er is al wat vooruitgang gemaakt, maar we hebben nog meer geld nodig. Vandaar dat we voor de tweede keer een spaghettiavond organiseren. Ik weet het, het is oldschool, maar het werkt." Wie graag wil komen, kan een mailtje sturen naar akibuvzw@gmail.com.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Aster Nzeyimana (@asternzey)

Meer nieuws

Meer nieuws

.