Birgit Van Mol heeft geen goed nieuws over haar zieke man René: “Het gaat niet goed met hem”
PMN
Birgit Van Mol heeft geen goed nieuws over haar zieke man René: “Het gaat niet goed met hem”
Foto: Photonews

Birgit Van Mol heeft een bewogen zomer achter de rug. Ze vertelt er zelf meer over.

Acht jaar geleden werd bij Birgit haar man de ongeneeslijke auto-immuunziekte MCTD vastgesteld in een zeldzame vorm en erge graad.

“Het gaat niet goed met mijn man”, stelt Birgit vast in Dag Allemaal. “Het is een grillige ziekte en we hebben weer zware maanden achter de rug met spoedopnames in ziekenhuizen.”

“Dokters hebben hem nog eens binnenstebuiten gedraaid, maar ze weten niet wat ze nog meer kunnen doen. Zijn ziekte komt weinig voor, dus er wordt ook weinig onderzoek naar gedaan.”
(Lees verder onder de foto)

Dokters hebben hem nog eens binnenstebuiten gedraaid, maar ze weten niet wat ze nog meer kunnen doen

Maar Birgit haar man is een vechter. “Door een medicijnwissel is hij gelukkig weer boven water gekomen, hij overleefde al veel doemscenario’s.”

Birgit vertelt dat haar man al vaak de dood in de ogen gezien heeft. Als ze er nu iets is, schiet ze niet meer in paniek. "Bel ik de ambulance, de MUG of rijd ik zelf?"

De ziekte van haar man heeft dus ook een heel grote invloed op het leven van Birgit. Zo leert ze nieuwe dingen naar waarde schatten die haar ook heel gelukkig kunnen maken.

Het is niet zo dat zij en haar man in de auto kunnen stappen en op reis kunnen vertrekken. Birgit ziet dat wel bij haar vriendinnen. “Dan weet ik weer hoe het ooit was.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.