Er moet Stef Wauters wat van het hart nadat Dany Verstraeten zijn pensioen aankondigde
COS
Er moet Stef Wauters wat van het hart nadat Dany Verstraeten zijn pensioen aankondigde
Foto: VTM

Dany Verstraeten had vrijdagavond wat aan te kondigen in 'VTM Nieuws'. Dany, die binnenkort 68 wordt, stopt dit najaar officieel als nieuwsanker.

Dany Verstraeten was er vanaf de eerste nieuwsuitzending op VTM bij. Bijna drie jaar geleden mocht Dany al met pensioen gaan, maar hij besloot nog even te blijven. Dany presenteerde de afgelopen jaren telkens het zondagmiddagnieuws. Nu vindt hij dat het stilaan tijd is om af te bouwen en wat meer tijd vrij te maken voor vrienden en familie.

"Ik heb veel kunnen doen, ik ben tevreden over het parcours dat ik heb kunnen afleggen in al die jaren", zei Dany bij 'VTM Nieuws'. "Ik kan ook met een gerust gevoel vertrekken, omdat de opvolging verzekerd is. 'VTM Nieuws' is en blijft in goede handen. Dan denk ik dat het stilaan tijd is om binnenkort af te bouwen en rustig de deur achter mij te sluiten."

Dany denkt dat hij zo'n tienduizend nieuwsuitzendingen heeft gepresenteerd doorheen de jaren. Vanaf zondag 3 september komen er nog een paar bij tot hij afzwaait. Wanneer dat is, wordt later bekendgemaakt. Dany's collega's zullen dat bijzondere moment niet zomaar laten passeren.

Een van die collega's is Stef Wauters. Hij werkt al 20 jaar lang samen met Dany bij VTM. "'VTM Nieuws' is een erfenis van Dany en daar zullen we hem eeuwig dankbaar voor zijn", zegt Stef aan Het Laatste Nieuws.

"Wij hebben een waaier aan memorabele nieuwsmomenten meegemaakt en samen urenlang live televisie gemaakt. Dany is een ongelofelijk onverstoorbare man. Die laat zich nooit op sleeptouw nemen door grote emoties, ook niet op grote nieuwsdagen", aldus Stef.

Meer nieuws

Meer nieuws

.