Veel kritiek op VTM-programma: "Inspiratie begint op te geraken"
LHX
Veel kritiek op VTM-programma: "Inspiratie begint op te geraken"
Foto: VTM

In het nieuwe seizoen van 'Ze zeggen dat' testen Andy Peelman en Dina Tersago opnieuw heel wat populaire beweringen. Deze week gaat het onder andere over wolven.

Ze zeggen dat... wolven gevaarlijk zijn voor mensen. Sinds de wolf weer gesignaleerd is in Vlaanderen, zijn ook de verhalen over hoe gevaarlijk die is terug. Maar kloppen die wel? Dat testen Andy Peelman en Dina Tersago voor ons uit.

Andy wordt een volledige nacht alleen achtergelaten op een veld waar verse sporen van een wolf gevonden zijn. Dina mag dan weer, verkleed als Roodkapje, de confrontatie aangaan met echte wolven.

Ze gaat binnen in een kooi met twee wolven. Dat verloopt eerst best rustig, maar één wolf blijkt wel heel veel interesse te hebben in haar kleren. Na er een paar keer in te hebben gebeten, besluit Dina dat ze er weer uit wil.

Hoewel 'Ze zeggen dat' al regelmatig interessante resultaten heeft opgeleverd, zijn de kijkers dit keer toch niet zo enthousiast. "Deze wolven zijn in het reservaat geboren en kan je dus echt niet vergelijken met een wilde wolf", reageren ze op sociale media. "Een wilde wolf zou nooit zo dicht bij mensen komen."

"De wolven van Peter leven in gevangenschap en zijn contact met bezoekers gewend, dus dit toont helemaal niets. Fake news van de VTM-fantasiewereld", klinkt het ook. "Laat die dieren gewoon met rust."

"Spijtig dat ze het zo in het belachelijke moeten trekken." "De inspiratie begint precies op te geraken bij 'Ze zeggen dat'."

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door VTM (@vtm.be)

Meer nieuws

Meer nieuws

.