Ann Van den Broeck krijgt hard nieuws te verwerken na borstkanker
LHX
Ann Van den Broeck krijgt hard nieuws te verwerken na borstkanker
Foto: GoPlay

In 'Alles in de strijd' gaan acht bekende vrouwen uit de kleren om aandacht te vragen voor borstkanker. Eén van hen is actrice Ann Van den Broeck.

Ann Van den Broeck heeft een erg goede reden om mee te doen aan 'Alles in de strijd'. Niet zo lang geleden werd ze zelf namelijk getroffen door borstkanker. 

Ze is inmiddels genezen verklaard, maar ondergaat nog steeds een hormoonbehandeling. Elke dag nog merkt ze dat de kanker een zware impact op haar lichaam heeft gehad. Zo wordt ze veel sneller moe dan vroeger en moet ze steeds haar energie doseren.

In 'Alles in de strijd' is te zien hoe Ann en de andere vrouwen een gesprek hebben met borskankerspecialist Wiebren Tjalma. Hij confronteert haar met de harde waarheid.

"Je komt na de behandeling niet meer terug op het punt waar je stond", zegt hij. "Je moet je levensstijl wat aanpassen omdat je niet alles kunt. Je gaat een stukje achteruit."

Hij probeert Ann nog te sussen met de gedachte dat een gelukkig en gezond leven nog perfect mogelijk is, maar zijn boodschap hakt er zichtbaar in bij haar. "Dat was confronterend nieuws, maar ik vind het belangrijk dat je de moed blijft hebben om toch aan je lichaam te blijven werken", reageert ze. 

Aan al haar lotgenoten wil ze iets belangrijks meegeven. "Niet direct opgeven, en je niet direct neerleggen bij het feit dat het niet verder zal gaan dan dit", klinkt het.

Meer nieuws

Meer nieuws

.